“Aquaman” je pronašao novog neprijatelja

Superherohype

Superherohype

The Hollywood Reporter prenosi vijest kako će Yahya Abdul-Mateen II, glumac najpoznaitji po ulozi u prošlogodišnjoj Netflixovoj seriji The Get Down, utjeloviti jednog od ključnih likova u nadolazećem Aquamanu – neprijatelja Black Mantu. Prema izvještaju portala, Warner Brothersi su posljednjih nekoliko tjedana prošli kroz niz audicija s nekoliko glumaca koji su ušli u uži izbor za ulogu i Abdul-Mateen se na kraju pokazao najboljim. Casting je realiziran tri mjeseca prije početka snimanja.

Negativca Black Mantu stvorili su Bob Haney i Nick Cardy davne 1967. godine, a izvorno se radi o dječaku koji je proživljavao velike traume na brodu na kojemu je prisilno radio prilikom otmice. Jednom je ugledao Aquamana koji mu nije pomogao i nakon što je bio primoran ubiti jednoga od otmičara nožem, Aquaman mu se počeo gaditi i dječak si je utuvio u glavu kako će on postati kralj podmorja. No, aktualna verzija koju smo imali prilike upoznati u The New 52, Black Manta je ubojica koji se želi osvetiti Aquamanu zbog ubojstva njegova oca.

Abdul-Mateen tako se pridružio Jasonu Momoi, Amber Heard, Patricku Wilsonu i Willemu Dafoeu kao član glumačke postave, a redatelj je talentirani James Wan (The Conjuring). Aquaman će u kina doplivati iduće godine.

Andrija Golub

Andrija Golub

Dio Superheroja od 2015. godine. Urednik portala i jedan od njegovih osnivača. Glas iza naših video-eseja na YouTubeu i admin Facebook stranice.
Andrija Golub
Share on FacebookShare on RedditTweet about this on TwitterShare on TumblrPin on Pinterest
Posted in Filmovi, Početna and tagged .