Budućnost Doctor Whoa

Piše: Prle

Burne vijesti iz Doktorova svijeta ponukale su me na oglašavanje o određenim temama i budućnosti same serije (za koju čvrsto vjerujem da je u više nego sposobnim rukama).

 

  1. Doctor Who bez Stevena Moffata

Da, službeno je – dugogodišnji izvršni producent scenaristički sonični odvijač predaje u ruke drugom producentu koji je već pisao o Vremenskom gospodaru i njegovim pustolovinama, Chrisu Chibnallu. Moff nas napušta nakon desete sezone koja je odgođena za kasno proljeće 2017. godine. Što to znači? Prvo, a sad samo pretpostavljam, deseta sezona mogla bi biti veoma dobro razrađena zbog vremena koje Moffat ulaže u nju (deveta sezona povratila je prijašnji ugled serije, a sedma i osma imale su nekih sadržajnih praznina koje je valjalo popuniti i obrazložiti). Drugo, možemo očekivati skoriji povratak još jednog ploda Moffatova uma, Sherlocka. Ne moram vam ni govoriti o tome koliko se obožavatelji zapravo raduju ovoj vijesti. I treće, i najtužnije, 2016. godina proći će bez Doctorovih pustolovina, barem onih na nešto većoj skali. Božićni specijal i dalje stiže na vrijeme i to je jedna od stvari kojoj se obožavatelji mogu radovati.

I dok se svi vesele Moffovom odlasku i navode da je ‘uništio’ seriju svojim praznim i kompliciranim pričama, ja sjedim i tipkam i ponosno priznajem da je upravo Moff taj koji je napisao i producirao neke od meni najdražih epizoda (o tome u kojem drugom članku.) Ono što svakako želim navesti jest da se djelomično slažem da je Doctor Who spreman za osvježenje, no neke od Moffovih ideja i ostvarenja zasigurno će mi nedostajati.

 

  1. Doctor Who u rukama Chrisa Chibnalla

Ono što je s razlogom dobro prihvaćeno jest to da će u spisateljskoj i producentskoj stolici od 2017. godine sjediti Chris Chibnall. Za one koji nisu upoznati s njegovim radom, preporučujem da pregledate koju od sezona Broadchurcha (inače dobitnica nekoliko BAFTA-i i kritički općenito dobro prihvaćena i veoma pohvaljena).

A i Whoviani mogu mirovati jer, kao što sam već naveo, Chris nije novak kad je Doctor u pitanju. Već se okusio u ovom unverzumu, a radio je i na jednom od najuspješnijih spin-offova serije, Torchwoodu.

 

  1. Peter nas napušta nakon desete sezone (glasina)

Iako je veoma teško pisati o ovome jer još ništa nije službeno potvrđeno, izgleda da su glasine koje su počele kružiti prije nekoliko mjeseci istinite. Ako je to zaista tako, morat ćemo se pozdraviti od jednog od najozbiljnijih i najzrelijih Doctora u novom desetljeću. (Za one koje ne znaju o čemu govorim – potrebne su mi samo dvije riječi: Hell Bent).

 

 

  1. Novi suputnik

Ono čemu se svi radujemo (ali smo pomalo i skeptični jer ipak govorimo o Moffu) jest pojava novog suputnika. O ovome zaista ne znamo mnogo i stoga nam preostaje samo nagađati, ali u neke rasprave i glasine neću se upuštati.

 

Toliko o Doctoru zasad, pomno ću pratiti daljnja događanja.

Zvonimir Prtenjača

Zvonimir Prtenjača

Suradnik at superheroji.com.hr
Jedan od osnivača portala. Suradnik i autor raznih tekstova na temu superjunaka. Strastveni ljubitelj Batmana.
Zvonimir Prtenjača

Latest posts by Zvonimir Prtenjača (see all)

Share on FacebookShare on RedditTweet about this on TwitterShare on TumblrPin on Pinterest
Posted in Početna, Serije, Tekstovi and tagged .