“Deadpool” i Ryan Reynolds nominirani za Zlatni globus

(c) Movieweb

(c) Movieweb

Jučer su objavljene nominacije za 74. Zlatni globus, jednu od najprestižnijih nagrada u svijetu filma i televizije. Iako “Globusi” mogu poslužiti kao dobra priprema za Oscare koji će se održati u veljači, također su poznati po tome što daju priliku ostvariti uspjeh popularnijim filmovima. Ove godine je prepoznat jedan od hvaljenijih superherojskih filmova zadnjih godina.

Deadpool je nominiran za najbolji film u kategoriji komedije ili mjuzikla, a konkurencija su mu 20th Century Women, Florence Foster Jenkins, La La Land Sing Street.  Ryan Reynolds je također nominiran i to za najboljeg glumca u mjuziklu ili komediji, a društvo mu prave Colin Farrell za ulogu u The Lobster, Ryan Gosling za La La Land, Hugh Grant za Florence Foster Jenkins i Jonah Hill za War Dogs.

Sam glumac, koji je u nedjelju osvojio i Critics Choice nagradu za istu ulogu, reagirao je na nominacije na svome Twitteru:

Nominacija Deadpoola i nije takvo iznenađenje kad se uzme u obzir popularnost filma, ali i dobre kritike koje su uslijedile njegovim izlaskom. Ove nominacije imaju velik značaj, posebno zato što se ekranizacije stripova rijetko nagrađuju prestižnim nagradama zbog njihovog blockbusterskog karaktera. Deadpool ovime otvara vrata redateljima i studijima za malo više riskiranja u budućim filmovima. Također, radi se o gorkoj pobjedi za redatelja Tima Millera, koji je uspio s prvim filmom, no nastavak napustio zbog kreativnih razmirica, te ga je zamijenio David Leitch (John Wick).

74. dodjela Zlatnih globusa održat će se 8. siječnja 2017., a vodit će ju popularno tv-lice Jimmy Fallon.

Andrija Golub

Andrija Golub

Dio Superheroja od 2015. godine. Urednik portala i jedan od njegovih osnivača. Glas iza naših video-eseja na YouTubeu i admin Facebook stranice.
Andrija Golub
Share on FacebookShare on RedditTweet about this on TwitterShare on TumblrPin on Pinterest
Posted in Filmovi, Početna and tagged .