“Fantastična Četvorka” nije nimalo fantastična, ako je za vjerovati prvim reakcijama

Ljubitelji superherojštine, strepite! Nakon gomile skepticizma, hejta i sveopće neafirmativnosti prema nadolazećem rebootu najstarije superherojske obitelji na svijetu, nakon mjeseca i mjeseca pljuvanja fanova po svemu što ima veze s redateljem filma Joshom Trankom, osvanuo je i taj trenutak kada ta omražena Fantastična Četvorka treba izaći, pa su se, u skladu s time, pojavile i prve službene recenzije filma.

I nisu nimalo pozitivne.

S užasnim rejtingom na najpoznatijem filmskom sajtu na internetu (da, 4.7 na IMDb-u, točnije, dok smo ovo pisali, već se spustilo na 4.6!) i s mizernih 7 posto na popularnim Trulim rajčicama (Rotten Tomatoes), Foxov pokušaj da ponovno oživi Fantastičnu Četvorku koja je na filmskom platnu pokleknula već dvaput, čini se, u najmanju ruku, katastrofalan već sada. Da stvar bude još gora, pročitajte neke istaknute rečenice iz recenzija svjetski eminentnih portala i novina:

“Osjećaji težine, sumornosti i potpunog razočarenja dolaze do izražaja u drugom dijelu filma, kada se počinje činiti da početak ne rezultira ni dramaturški, ni čulno.” – Todd McCarthy, The Hollywood Reporter.

“Postavu čine neki od najobećavajućih glumaca generacije, ali bilo kakva kemija između njih se briše sve više i više nakon valova ekspozitornih dijaloga i smiješnih usklika.” – Henry Barnes, The Guardian.

“Fantastična se četvorka čini kao izlizani pilot TV serije koju više nikada nećete željeti pogledati.” – Rene Rodriguez, Miami Herald.

S ovakvim rečenicama bismo mogli nastaviti unedogled koliko ih se već skupilo, ali jedno je sigurno – Fantastičnoj četvorci se ne piše dobro. Naravno, sve ovisi o zaradi, no s obzirom na bojkot velikog broja fanova, Fox se itekako ima o čemu brinuti, posebno zato jer bi Marvel lako mogao doći natrag do prava za FF filmove ako nas očekuje kataklizma.

Fantastična Četvorka u naša kina dolazi danas (6.8.).

Andrija Golub

Andrija Golub

Dio Superheroja od 2015. godine. Urednik portala i jedan od njegovih osnivača. Glas iza naših video-eseja na YouTubeu i admin Facebook stranice.
Andrija Golub
Share on FacebookShare on RedditTweet about this on TwitterShare on TumblrPin on Pinterest
Posted in Filmovi, Početna and tagged .