Problemi za Disney: “Han Solo” film izgubio redatelje

StarWars.com

Turbulentno je u taborima Disneyja i Lucasfilma. Naime, službeno je objavljeno kako je iskusni redateljski dvojac Phil Lord-Chris Miller napustio samostalni film o Hanu Solou. Ta je vijest negativno odjeknula među fanovima Ratova zvijezda, a jedan od razloga je i taj što se ovakav neočekivan obrat dogodio usred produkcije filma.

Phil Lord i Christopher Miller talentirani su filmaši koji su okupili nevjerojatnu ekipu, ali je postalo jasno da imamo različite kreativne vizije o ovom filmu, pa smo odlučili rastati se.”  priopćila je u utorak Kathleen Kennedy, glava Lucasfilma.

Nažalost, naša vizija i proces rada nisu bili usklađeni s našim partnerima na ovom projektu“, izjava je Lorda i Millera. “Zaista nismo ljubitelji fraze “kreativne razlike”, ali ovoga puta taj se kliše pokazao istinitim. Stvarno smo ponosni na nevjerojatan rad naših glumaca i filmske ekipe“.

Lord i Miller najpoznatiji su po filmovima Lego Movie, 21 Jump Street i njegovom nastavku 22 Jump Street, a na režiranje Ratova zvijezda odlučili su se u srpnju 2015. U filmu se pojavljuju Alden Ehrenreich kao Han Solo, Donald Glover kao Lando Calrissian, kao i Emilia Clarke, Woody Harrelson, Thandie Newton, Michael Kenneth Williams i drugi.

Ovo nije prvi Star Wars film koji se suočava s redateljskim problemom. Redatelj Rogue Onea, Gareth Edwards, svojedobno je zatražio pomoć Tonyja Gilroya u radu na filmu i nadgledavanju opsežnih dosnimavanja.

Inače, pitanje “kreativnih nesuglasica” na blockbusterima u Hollywoodu uzrokovalo je odlaske nekoliko redatelja u proteklih nekoliko godina. Tako je Tim Miller napustio Foxov nastavak Deadpoola; Rick Famuyiwa napustio je Warner Bros i DC-evog The Flasha; a Michelle MacLaren odustala je od Wonder Woman (koju je tada preuzela Patty Jenkins).

Datum izlaska filma, koji je 25. svibanj 2018., ostaje nepromijenjen.

Share on FacebookShare on RedditTweet about this on TwitterShare on TumblrPin on Pinterest
Posted in Filmovi, Početna and tagged , , .