Heroji na malim ekranima – superjunaštvo u 2015. i 2016. godini

 

Bilo da je riječ o povratku omiljenih vam junaka i superjunaka ili debitiranju nekih novih, ne toliko poznatih, jedna činjenica je nepobitna – superjunaštvo trenutno hara malim ekranima. Donosimo vam popis serija koje će utažiti vašu glad za ekranizacijom superherojštine.

(Napomena: poredak navedenih serija u potpunosti je nasumičan i odabran je nepristrano te kao takav ima isključivo orijentacijsku svrhu.)

 

 

Marvel’s Luke Cage

Treća u nizu serija u suradnji Netflixa i Marvela nakon Daredevila i Jessice Jones, ova ekranizacija prikazat će nam priču bivšeg osuđenika obdarenog nadljudskom snagom i neprobojnom kožom. Mike Colter utjelovit će harlemskog borca protiv zločina, a premijera serije zakazana je za 2016. godinu.

 

 

DC’s Legends of Tomorrow

Ovaj spin-off Arrowa i Flasha prikazat će nam osnutak i avanture veoma neobičnog tima superjunaka i zločinaca pod vodstvom Richarda ‘Ripa’ Huntera, posjetioca iz budućnosti. Tim će se suočiti s jednim od najiskusnijih i najopasnijh neprijatelja Justice Leaguea i superjunaka općenito, Vandalom Savageom. Premijerna epizoda zakazana je za emitiranje u 2016. godini.

 

 

Marvel’s Jessica Jones

Druga u nizu serija u suradnji Netflixa i Marvela nakon Daredevila, ova serija prati život Jessice Jones, bivše superjunakinje koja po završetku svoje junačke karijere otvara vlastitu detektivsku agenciju. Obraćajući posebnu pozornost na slučajeve onih s posebnim sposobnostima, Jessicu će u avanturama pratiti i njezina bolja polovica, Luke Cage. Krysten Ritter i Mike Colter utjelovit će prije spomenute likove, a veteran TV-a David Tennant (Doctor Who, Broadchurch) prikazat će glavnog negativca, Killgravea. Premijera prve sezone održat će se 20. studenog 2015.

 

 

Gotham

Prikaz prijebatmanovskog svijeta u prvoj sezoni nije upalio, no premijera druge sezone dobro je odjeknula među obožavateljima Viteza tame i njegove prijestolnice. Gotham je ekranizacija pustolovina Jima Gordona na početku njegove karijere i nereda u koji se on uvaljuje zbog prljavih murjaka i nekih od najpoznatijih Batmanovih suparnika. Seriju možete pratiti ponedjeljkom na FOX-u.

 

 

Marvel’s Agent Carter

Priča prati mladu tajnicu SSR-a Peggy Carter koja u tajnosti pomaže Howardu Starku u borbi protiv optužbi o trgovanju oružjem. Pri skidanju ljage s obiteljskog imena Peggy i Howardu pomaže i Edwin Jarvis, Howardov batler, a glavnu junakinju utjelovila je Hayley Atwell. Serija je obnovljena za drugu sezonu u svibnju ove godine,a premijera je zakazana za siječanj 2016. godine.

 

 

Supergirl

Iako je njezin rođak često prikazivan na ekranima, Karu Zor-El i njezine pustolovine tek moramo vidjeti na raznoraznim kinematografskim platformama. Supergirl na male ekrane dolazi već ove jeseni, a naslovnu junakinju utjelovit će Melissa Benoist.

 

 

Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D

Clark Greeg vraća se kao Agent Coulson i u trećoj sezoni, a sa sobom vodi i cijeli tim: May, Skye, Fitz, Simmons, Ward. Pustolovine S.H.I.E.L.D-ovaca možete pratiti od 29. rujna na ABC-u!

 

 

Arrow

Stephen Amell vraća se kao Oliver Queen u četvrtoj sezoni Arrowa, a leđa mu čuvaju svi članovi tima Arrow: Katie Cassidy kao Laurel Lance/Black Canary, David Ramsey kao John Diggle, Willa Holland kao Thea Queen/Speedy i Emily Bett Rickards kao Felicity Smoak. Premijera nove sezone zakazana je za 7. listopad.

 

 

Marvel’s Daredevil

Potpuno Marvelovo i Netflixovo iznenađenje i trenutno najbolja superjunačka emisija vraća se u travnju 2016. godine, a Charlieju Coxu kao Mattu Murdocku/Daredevilu i Eldenu Hensonu kao Foggyju Nelsonu pridružit će se i Jon Bernthal kao Frank Castle, Elodie Yung kao Elektra Natchios i Vincent D’Onofrio kao Wilson Fisk.

 

 

The Flash

Grant Gustin vraća se u Central City brzinom svjetlosti kao Barry Allen/The Flash, a bok uz bok stajat će mu i cijela ekipa S.T.A.R Labsa: Danielle Panabaker kao Caitlin Snow, Carlos Valdes kao Cisco Ramon i Jesse L. Martin kao Joe West. Nove pustolovine Crvenog trčkarala možete pratiti od 6. listopada na CW-u.

 

 

 

Izvori: IMDb, ScreenRant

Zvonimir Prtenjača

Zvonimir Prtenjača

Suradnik at superheroji.com.hr
Jedan od osnivača portala. Suradnik i autor raznih tekstova na temu superjunaka. Strastveni ljubitelj Batmana.
Zvonimir Prtenjača

Latest posts by Zvonimir Prtenjača (see all)

Share on FacebookShare on RedditTweet about this on TwitterShare on TumblrPin on Pinterest
Posted in Početna, Serije, Tekstovi and tagged , , , , , , , , , .