Novi profesor Broom: Ian McShane pridružio se rebootu “Hellboya”

Superherohype.com

The Hollywood Reporter prenosi vijest kako će se Ian McShane pridružiti glumačkoj ekipi novog filma o Hellboyu koji će ponovno ispričati njegovu priču, a trebao bi utjeloviti poočima glavnog lika, profesora Trevora Bruttenholma, poznatijeg pod imenom profesor Broom, kojega je u originalna dva filma utjelovio sada pokojni John Hurt. McShane je inače cijenjeni britanski glumac koji se široj publici predstavio prošlog desetljeća u HBO-evoj seriji Deadwood, a danas ga gledamo u Starzovim Američkim bogovima, kao i u kino-hitovima poput Johna Wicka.

Podsjećamo, redatelj Neil Marshall (The Descent, Game of Thrones) režirat će reboot Hellboya koji će navodno imati i R-rejting, danas sve popularnijeg među superherojskim filmovima. Titularnog junaka utjelovit će David Harbour, sve poznatiji glumac kojega smo prošle godine mogli itekako dobro upoznati u hit-seriji Stranger Things.

Hellboy je u stripu ugledao svjetlo dana 1993., a podrijetlom je demon kojega su nacistički znanstvenici prizvali pred kraj Drugog svjetskog rata. Odgojio ga je profesor Trevor Bruttenholm i Hellboy je odrastao pod epitetom “najvećeg svjetskog istražitelja okultnog”. U prvoj Hellboy franšizi lika je utjelovio Ron Perlman u sada već kultnoj ulozi. Izvorni strip je, inače, vrlo zabavan spoj šund-akcije, misterije i folklora s dozom horora koji se prometnuo u jednog od najpopularnijih publikacija Dark Horse Comicsa.

Film, navodno naslovljen Hellboy: Rise of the Blood Queen, mogao bi u kina doći već iduće godine, iako ništa nije službeno potvrđeno.

 

Andrija Golub

Andrija Golub

Dio Superheroja od 2015. godine. Urednik portala i jedan od njegovih osnivača. Glas iza naših video-eseja na YouTubeu i admin Facebook stranice.
Andrija Golub
Share on FacebookShare on RedditTweet about this on TwitterShare on TumblrPin on Pinterest
Posted in Filmovi, Početna and tagged .

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.