“Iron Fist”: Što kažu kritičari?

Netflix

Marvelov Iron Fist na Netflixu će svoju premijeru doživjeti već 17. ožujka, a u njemu će se pojaviti Finn Jones u glavnoj ulozi, Jessica Henwick, David Wenham, Jessica Stroup i drugi. Radnja serije vrti se oko Dannyja Randa koji vraća u New York nakon petnaest godina odsustva, pokušavajući se ponovno povezati sa svojom prošlošću i obiteljskim nasljedstvom. Počinje se boriti protiv korumpiranog i kriminalnog svijeta koji ga okružuje sa svojim izvanrednim kung-fu sposobnostima.

Sve serije koje su produkt suradnje Marvela i Netflixa dosad su naišle na izvrsne reakcije od kritike, a i publike. Dvije sezone Daredevila i po jedna Jessice JonesLukea Cagea sve su bile dobro prihvaćene. I one su imale svojih problema, ali pozitivne strane su nadvladale negativne aspekte. No, izgleda da s Iron Fistom nije takav slučaj, barem po onome što govore kritičari koji su imali prilike pogledati prvih šest epizoda.

ScreenRant tako govori da je, sve u svemu, serija prosječna – da likovima nedostaje osobnosti, akcija je dosadna i čudna, a prikaz azijske kulture loš. A to je jedna od pozitivnijih recenzija. Jim Vejvoda iz IGN-a navodi kako svojim pristupom Iron Fist odmiče od ostalih Marvel/Netflix serija, ali da je također sterilan i sapuničast. Kasnije epizode uvode neke stripovski zabavne elemente, ali zasad se radi o najgoroj seriji Marvela i Netflixa. Maureen Ryan iz Varietyja ističe dosadne likove i radnju koju opisuje frustrirajućima, a akcijskim scenama nedostaje originalnosti. Nijedan lik ne ostavlja značajan dojam, a priča o postanku glavnog lika zanimljiva je kao gledanje boje koja se suši. Daniel Fienberg iz The Hollywood Reportera piše kako bi najradije preskočio cijelu sezonu da je nije morao gledati zbog DefendersaIron Fist je za njega korak unazad za sve projekte Marvela i Netflixa te golemo razočaranje. Alan Sepinwall iz Uproxxa govori da priča nema smisla i kako je ritam serije čudan, a Susana Polo iz Polygona također ističe kako serija ima problema s prikazivanjem azijske kulture.

Kako bilo, stvari za posljednjeg Defendera nikako ne izgledaju dobro, ali mi ćemo svejedno dati priliku seriji.

Andrija Golub

Andrija Golub

Dio Superheroja od 2015. godine. Urednik portala i jedan od njegovih osnivača. Glas iza naših video-eseja na YouTubeu i admin Facebook stranice.
Andrija Golub
Share on FacebookShare on RedditTweet about this on TwitterShare on TumblrPin on Pinterest
Posted in Početna, Serije and tagged .