Korak naprijed za Marka Millara: Netflix kupio Millarworld

Millarworld

Netflix je danas službeno objavio kako je završio s kupnjom Millarworlda, strip-kompanije izuzetno utjecajnog scenarista stripova Marka Millara. Radi se o legendarnom autoru koji je smislio neke od najvećih stripova našega doba, kao što su Kick Ass, Kingsman Old Man Logan.

Millarworldovi će likovi, stripovi i svjetovi tako dospjeti pod pasku Netflixa koji će ih ekranizirati u obliku kako filmova, tako i TV te crtanih serija, dok će se nove priče nastaviti stvarati. Ovakva akvizicija je prva u Netflixovoj povijesti i velik je korak naprijed ne samo za Millara, već za cijelu strip-industriju.

“Ovo je treći put u povijesti kako je neka ovako velika kompanija kupila izdavačku kuću koja se bavi stripom. Netflix je budućnost i jako sam uzbuđen oko njihovih planova.” izjavio je Mark Millar.

On je jedan od najvećih tvoraca hitova na današnjoj strip sceni. U osam godina koliko je radio za Marvel stvorio je gomilu naslova koji su kasnije poslužili kao inspiracija za filmove i serije ili su bili kompletno ekranizirani. Napravio je Ultimatese, glavni temelj za filmske Osvetnike, Civil War je kompletno njegovo djelo, a ovogodišnji hit Logan je direktno vukao motive iz stripa Old Man Logan.

Otkad postoji Millarworld ekranizirana su tri stripa iz njihove radionice – Wanted, Kingsman Kick Ass, a u planu ih je još nekoliko – Starlight kojega je crtao naš Goran Parlov, Superior Jupiter’s Legacy.

Andrija Golub

Andrija Golub

Dio Superheroja od 2015. godine. Urednik portala i jedan od njegovih osnivača. Glas iza naših video-eseja na YouTubeu i admin Facebook stranice.
Andrija Golub
Share on FacebookShare on RedditTweet about this on TwitterShare on TumblrPin on Pinterest
Posted in Filmovi, Početna, Serije, Stripovi and tagged , .

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.