“Liga Pravde” se formira: Evo što nam DC sprema

Ako niste znali, na CW-u se ovih dana prikazao specijal imena Dawn of The Justice League (Zora Lige Pravde ili Pravednika, ovisi kakav nas prijevod čeka) gdje je ukratko predstavljen cijeli filmski univerzum kojega DC gradi zajedno s Warner Brothersima, a bio je prava poslastica za fanove pošto smo mogli vidjeti gomilu ekskluzivnih stvari o nadolazećim filmovima koji nam dolaze iz spomenute radionice. Pošto smo zamislili ovaj članak kao sažetak cjelokupnog malog tv-eventa, u nastavku možete pročitati i pogledati većinu toga što znamo o predstavljenim likovima iz nadolazećih DCU filmova.

Wonder Woman 

Wonder Woman se još snima, a već imamo određene scene iz filma na raspolaganju. Gal Gadot će se naći u ulozi Diane Prince, amazonske princeze koja će doći u svijet ljudi kako bi postala najveća superheroina. Film o jednom od najkultnijih ženskih likova u povijesti stripa će režirati Patty Jenkins, a u ostalim ulogama čemo gledati Chrisa Pinea, Robin Wright, Connie Nielsen, Davida Thewlisa i druge. Zeusovu kći ćemo na velikim ekranima gledati od 23. lipnja 2017., a vidjet ćemo ju i u Ligi Pravde iste godine.

Aquaman

Još smo prošle godine imali prilike prvi put vidjeti Jasona Momou kao Aquamana na onoj slavnoj fotografiji koju je objavio Zack Snyder, a u ovom videu ga možete pobliže upoznati.

“Ime mu je Arthur Curry. Sin je čuvara svjetionika i kraljice Atlantide. Počinje razvijati moći, može disati ispod površine vode. Može komunicirati s morskim svijetom i vrlo je jak. Odrasta s osjećajem kako ne pripada ijednom od dva svijeta tako da je zarobljen u njima, a opet ih mora štititi.” opisao je Geoff Johns.

Film o gospodaru podmorja nam dolazi 2018. i režirat će ga James Wan, ali prije toga ćemo popularnog Momou vidjeti u prvome dijelu Lige Pravde.

The Flash

O brzonogom trkaču već imamo i vrlo popularnu seriju, ali dolazi nam i dugometražni film, koji s istom nema veze. Ezru Millera kao Barryja Allena ćemo vidjeti već ove godine u Batmanu protiv Supermana, ali ćemo na njegov samostalni film morati čekati još dvije godine. Spomenuti Barry je forenzičar koji biva krivo optužen za ubojstvo vlastite majke.

“On može trčati kroza zidove, na vodi, može trčati tako brzo da skoči u neku drugu zbilju.” izjavio je Miller. The Flasha će režirati Seth Grahame-Smith.

Cyborg

Jedan od široj publici manje poznatih članova Lige Pravde je isto dobio svoje mjesto u CW-ovom specijalu. DC-jev mastermind Geoff Johns i glumac koji će utjeloviti spomenutog junaka, Ray Fisher, su gledateljima dali nekoliko informacija o tome što ih čeka.

“Victor Stone je sportaš čiji je otac znanstvenik. Victor pretrpi groznu nesreću i preživi samo zbog očevog znanja u primjeni tehnologije. Ali, opstane zato jer je pretvoren u kiborga” objasnio je Johns.

“On je tehnopat, što znači da se može besprijekorno suočiti s bilo čime što je tehnološko. Njegova je najveća slabost to što stalno pokušava ostati čovjek.” kazao je Ray Fisher.

Iduće godine ćemo Cyborga vidjeti na djelu u Ligi Pravde, a njegov nam solo film dolazi tek 2020.

Green Lantern

Posljednji video-klip, prava poslastica za fanove i još jedan film koji izlazi 2020. je Green Lantern Corps. Intergalaktički provoditelji zakona će također imati svoje mjesto u univerzumu Lige Pravde, a evo što Geoff Johns kaže na tu temu:

“Bili smo na dnu oceana, istraživali smo drevnu grčku mitologiju, išli smo u prošlost i u budućnost s Flashom i u digitalni svijet s Cyborgom, a sada idemo u svemir uz Green Lanterne.”

Glavna uloga još nikome nije povjerena, a zadnje što se pričalo je bilo to da bi možda Tyrese Gibson mogao postati filmski John Stewart. No, do Green Lantern Corpsa ima još mnogo vremena.

Dawn of Justice League specijal nam je svakako prikazao odlične stvari, nove superjunačke filmove za iščekivanje imamo, a u cijelom prikazu je samo nedostajao Shazam. Dok ne počne DC-jevo ludilo u kinima izlaskom Zore Pravednika mi ćemo vam i dalje marljivo prenositi vijesti, a za kraj pogledajte službene logotipe predstavljenih filmova!

 

Andrija Golub

Andrija Golub

Dio Superheroja od 2015. godine. Urednik portala i jedan od njegovih osnivača. Glas iza naših video-eseja na YouTubeu i admin Facebook stranice.
Andrija Golub
Share on FacebookShare on RedditTweet about this on TwitterShare on TumblrPin on Pinterest
Posted in Filmovi, Početna, Tekstovi and tagged , , , , , , , , .