Martin Scorsese i Todd Phillips pripremaju film o Jokeru

DC Comics

Prema napisima Deadlinea, Warner Bros i DC Entertainment u ranoj su fazi razvitka samostalnog filma o Jokeru koji će se baviti porijeklom kultnog lika. Portal navodi kako će redatelj Mamurluka War Dogsa Todd Phillips režirati film i napisati ga zajedno sa Scottom Silverom (8 Mile), a kao producent će mu se pridružiti i legendarni Martin Scorsese.

Film o Jokerovom podrijetlu bit će prvi u novom serijalu za kojega WB još treba otkriti naziv, ali radit će se o filmovima koji će proširiti DC-ev kanon i stvoriti jedinstvene priče s različitim glumcima u ulogama poznatih nam heroja.

Također, Deadline dodaje da je Scorseseov i Phillipsov cilj snimiti mračan, prizemljen i tvrdokuhan krimi-film smješten u Gotham City osamdesetih godina prošlog stoljeća i da ne bi trebao ostavljati dojam DC-evog filma, nego jednog od Scorseseovih filmova iz tog doba, poput Taksista ili Pobješnjelog bika.

Jokera je prvotno glumio Jack Nicholson u Batmanu iz 1989., zatim pokojni Heath Ledger u Vitezu tame iz 2008. za kojega je posthumno osvojio Oscara i naposljetku Jared Leto u prošlogodišnjem Suicide Squadu za što je bio nominiran za Zlatnu malinu. U Phillipsovom filmu trebao bi ga utjeloviti netko drugi i, vrlo vjerojatno, nešto mlađi.

 

Andrija Golub

Andrija Golub

Dio Superheroja od 2015. godine. Urednik portala i jedan od njegovih osnivača. Glas iza naših video-eseja na YouTubeu i admin Facebook stranice.
Andrija Golub
Share on FacebookShare on RedditTweet about this on TwitterShare on TumblrPin on Pinterest
Posted in Filmovi, Početna and tagged , .

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.