Matt Reeves: “Pokušat ću snimiti noir, detektivsku verziju “Batmana””

Warner Bros

Matt Reeves trenutno je zaokupljen promocijom novog filma iz franšize Planet majmuna, naslovljenog War for the Planet of the Apes, kojega je i režirao, ali pozornost publike već se usmjerava na njegov idući projekt, koji će biti još veći od maloprije spomenutoga. Naravno, radi se o samostalnom filmu o Batmanu, a redatelj je prilikom razgovora za New Trailer Buzz otkrio neke detalje o pristupu kojega će imati prema liku i djelu Viteza tame.

“Jedan od razloga zbog kojih sam se prihvatio snimanja filma je taj što sam odmalena osjećao povezanost s Batmanom, kao i s “Planetom majmuna”. Vidim emocionalnu povezanost između Brucea Waynea i Caesara (glavnog lika “Planeta majmuna”, op.a.) jer su obojica izmučeni i žele pronaći način za učiniti pravu stvar u jednom slomljenom svijetu. U svim svojim filmovima pokušavam iskoristiti kameru i pripovijedanje na skoro hičkokovski način, tako da gledatelj postane glavni lik. Mislim da postoji šansa ostvariti detektivsku, gotovo “noir” verziju Batmana koja bi nas povezala s njim i onime što se događa u njegovom srcu i glavi.” izjavio je redatelj.

Mislilo se kako će snimanje The Batmana početi do kraja godine, no trenutno se čini kako će se to ipak dogoditi u 2018. Film još uvijek nije dobio potpuno zeleno svjetlo od studija, a šuška se kako Reeves temeljito prepravlja scenarij kako bi promijenio viziju priče kakvu je imao Ben Affleck. U filmu bi se Batman, kojega glumi već spomenuti Affleck, trebao okušati protiv Deathstrokea (Joe Manganiello), a još će se pojaviti i Jeremy Irons kao Alfred, kao i J.K. Simmons u ulozi Jamesa Gordona.

Datum izlaska filma još je nepoznat.

Andrija Golub

Andrija Golub

Dio Superheroja od 2015. godine. Urednik portala i jedan od njegovih osnivača. Glas iza naših video-eseja na YouTubeu i admin Facebook stranice.
Andrija Golub
Share on FacebookShare on RedditTweet about this on TwitterShare on TumblrPin on Pinterest
Posted in Filmovi, Početna and tagged .