Najbolji film o Wolverineu? Evo što kritičari kažu o “Loganu”

20th Century Fox

20th Century Fox

Sinoć su počele izlaziti recenzije za Logana kojega svi željno iščekuju i koji će se u kinima diljem svijeta pojaviti za dva tjedna, a, kako se zasad čini, imamo se čemu veseliti. Kritičari mnogih relevantnih magazina i portala u SAD-u izuzetno hvale film, pa tako Logan zasad drži golemih 96 posto na (ne)popularnom sajtu Rotten Tomatoes. Prema njihovom konsenzusu, u trećem filmu o Wolverineu “Hugh Jackman izvlači najviše od njegovog posljednjeg nastupa u toj ulozi s mračnim nastupom u nasilnom, ali vrlo promišljenom filmu koji djeluje mimo žanrovskih pravila.”

U nastavku prilažemo neke od istaknutih zaključaka raznih kritičara.

“Bez razmišljanja najbolji film o Wolverineu, “Logan” je “Vitez tame” za X-Men franšizu, film koji vas uhvati i ne pušta, film koji nadilazi superherojski žanr i nosi važnu poruku.” – Brian Truitt, USA Today.

“Redatelj James Mangold je miješanjem Marvelove i vestern mitologije napravio izvrsno samostalno ostvarenje koje najviše snage ima u nastupu Hugha Jackmana.” – Sheri Linden, The Hollywood Reporter.

“Radi se o najnasilnijem, ali i najsentimentalnijem filmu u serijalu. Kada vas ne prska krvlju, pokušava vas rasplakati.” – Chris Nashawaty, Entertainment Weekly.

“Nasilje u “Loganu” nije ovdje zbog smijeha, kao u “Deadpoolu”. Ozbiljno je i ponekad je teško za gledati, što odgovara mračnom i iznenađujuće pesimističnom filmu.” – Rene Rodriguez, Miami Herald.

“Glavna zvijezda Hugh Jackman nam ne daje samo najbolji X-Men film, već možda i jednu od najboljih stripovskih ekranizacija.” – Mark Daniell, Toronto Sun.

“Logan je čudesan – radi se o filmu kojega su svi fanovi čekali, ali on je puno više od toga. Radi se o možda najboljem X-Men filmu dosad.” – Scott Collura, IGN.

Logan se odvija u bliskoj budućnosti (točnije 2029.) gdje Wolverineove mutantske sposobnosti više nisu što su nekad bile, a mutanti diljem svijeta općenito izumiru. On, zajedno s Calibanom, brine o ostarjelom Charlesu Xavieru dok korporacija zvana Transigen pretvara mutantsku djecu u strojeve za ubijanje. Wolverine upozna jedno od takve djece koja također ima kandže koje rastu iz njenih ruku i uvuče se u niz događaja koji ga potaknu da još jednom učini ispravnu stvar.

Andrija Golub

Andrija Golub

Dio Superheroja od 2015. godine. Urednik portala i jedan od njegovih osnivača. Glas iza naših video-eseja na YouTubeu i admin Facebook stranice.
Andrija Golub
Share on FacebookShare on RedditTweet about this on TwitterShare on TumblrPin on Pinterest
Posted in Filmovi, Početna and tagged , .