Pišite za nas

Ovakvi su šefovi u našoj redakciji (c) Sony

Superheroji.com.hr mlad je portal osnovan krajem veljače 2015. godine u Hrvatskoj. Oduvijek nam je cilj bio okupiti sve fanove superjunačke kulture i medija u regiji na jedno mjesto, kao i općenito ljubitelje ostalih geekovskih stvari s područja sedme (film, TV serije) i devete (strip) umjetnosti, a u interesu nam je i da nam ostali članovi zajednice, odnosno vi koji ovo čitate, pomognu u našemu naumu. U stalnoj smo potrazi za novim, svježim talentom i suradnicima koji vole ne samo superherojštinu, nego i cjelokupnu pop-kulturu.

Što tražimo?

(c) Sony

Volite pisati? Odlično. U potražnji smo za svim i svakakvim profilima ljudi. Ako se vidite u nekoj od ovih pozicija, slobodno nam se javite:

  1. Novinar/kolumnist – glavna stvar koju konstantno trebamo jesu suradnici koji će nam se pridružiti u pisanju članaka, analiza, kolumni i općenito tekstova o superherojštini i geek kulturi. Ako želite pisati najnovije vijesti iz svijeta superheroja koje vam mi pokušavamo redovito dostavljati na vaša računala i mobitele, ovo je mjesto za vas. Posebno tragamo za ljudima koji su voljni stvarati kreativne tekstove koji ne samo da će iznositi nove informacije nepoznate široj javnosti, nego će pritom iznositi svoje stavove pišući ih, odgovarajući na goruća pitanja i postavljajući nova. Ako ne znate na što mislimo, pročitajte neke od naših tekstova kao što su ovaj ili ovaj. Ukratko – analize i eseji je ono što je vrlo poželjno, kao i suradnici koji će svoj zanat brusiti na pisanju članaka, a plan nam je oživjeti našu stripovsku sekciju, pa, ukoliko pratite neke od najpoznatijih serijala i želite se pozabaviti njima, tu smo.
  2. Autor audio ili audiovizualnog sadržaja – ukoliko niste znali, plan nam je postati aktivni i na najvećoj svjetskoj video platformi, Youtubeu, gdje imamo vlastiti kanal koji, zbog male količine vremena uključenih ljudi, trenutno nije aktivan, ali plan nam je proširiti njegov sadržaj, kao i unaprijediti produkcijsku kvalitetu videa. Ukoliko mislite da imate ono što se traži, odaberite temu, snimite video u kojoj raspravljate o njoj, uploadajte ga na YouTube i pošaljite ga nama. Možda postanete dio našega tima i zajedno s nama počnete širiti geek kulturu regijom. Također, ukoliko vas zanima stvaranje podcasta ili sličnog audio sadržaja, prihvaćamo i to!
  3. Administrator na društvenim mrežama – ovaj vrlo povjerljiv posao na prvi pogled zvuči najlakše, ali uvjeravamo vas, nije tako! Facebook stranica Superheroja trenutno broji dva admina, a dobrodošli su i novi koji će strateški i planski pridonijeti objavljivanju zanimljivog vizualnog sadržaja poput fotografija, ilustracija, video-materijala i raznih drugih zanimljivosti iz svijeta stripa, filma i TV serija. Također, prijeko su nam potrebni i suradnici za Twitter i Instagram. Za razliku od ostalih kategorija, za ovu je potrebno iskustvo i povjerljivost, kao i određeno marketinško znanje te poznavanje širenja sadržaja na društvenim mrežama.

Koga tražimo i što vam je potrebno za učlanjenje u naš tim?

Zapanjite čitatelje svojim vijestima… Onim vjerodostojnim, naravno. (c) Marvel

Osim za već navedeno upravljanje društvenim mrežama, ne trebate imati prethodnog iskustva u poljima koje smo naveli. Možete biti netko tko tekstove, eseje i članke piše iz hobija, a možete biti i profesionalac. Kako god bilo, svi željni rada su dobrodošli, makar napisali jedan jedini tekst. No, neke osnovne stvari morate zadovoljavati kao što su:

Osnovna gramatička pismenost, poznavanje engleskog jezika i upućenost u relevantne strane pop-kulturne portale za pisce, vještina montaže video-sadržaja i osnovna upućenost u stvaranje klipova za kreatore videa i audio sadržaja, poznavanje SEO-a i marketinško znanje za administratora društvenih mreža.

Hoću li biti plaćen i što dobivam radom na portalu?

Istina, ALI… (c) Warner Bros.

Superheroji.com.hr su volonterski projekt napravljen od fanova za fanove. U ovom trenutku vas ne možemo nagraditi novcem, ali pružamo vam prostor za prikupljanje iskustva i znanja u području digitalnih medija. Cilj nam je okupiti kreativce koji putem našeg portala mogu udovoljiti svojim stvaralačkim potrebama, bilo da se radi o pisanju, snimanju videa, kopanju po blogovima ili  traženju slika koje ćete objavljivati na našem FB-u, Twitteru ili Instagramu.

Kako nam se možete pridružiti?

Vrlo lako. Samo nam se javite u inbox naše Facebook stranice ili na službeni e-mail andrija@superheroji.com.hr i pošaljite nam svoje radove – bilo da su u tekstualnom, audio ili audio-vizualnom obliku. Mi ćemo ih pregledati i, ukoliko zadovoljavate sve potrebne uvjete, rado vas uključiti u naš tim.

Postanite dio superherojskog tima još danas!

Share on FacebookShare on RedditTweet about this on TwitterShare on TumblrPin on Pinterest