Potresi u DC-u: “The Batman” neće biti dio kanona, Lex Luthor je izrezan iz “Justice League”?

Movieweb

Kada bi smo rekli da je DC-ev produženi svemir u džumbusu, bili bismo preblagi. Podsjetimo se, njihova prva tri filma (Man of Steel, Batman v Superman i Suicide Squad) naišli su na grozne kritike, a bez obzira na uspjeh kojega je postigla Wonder Woman, nadolazeći Justice League iliti Liga pravde prošla je kroz samu silu dosnimavanja i promjene redatelja, Flashpoint je promijenio već dva redatelja, ne zna se hoće li se uopće snimiti samostalni Cyborg film, a The Batman je “otpilio” prvotnog redatelja Bena Afflecka, kao i originalni scenarij.

Sada, u intervjuu s radijskom postajom KRCW, novi redatelj The Batmana Matt Reeves otkrio je javnosti kako idući film o Vitezu tame uopće neće biti dio DC-evog svemira već samostalna avantura nevezana za taj kanon.

“Imam ideju o Batmanu koja nekako odjekuje u meni, kao i perspektivu koja može narasti u mnoge druge stvari. Kada su mi ljudi iz Warner Brosa prišli, rekli su da je taj film samostalan i da nije dio produženog svemira.” izjavio je Reeves.

POVEZANO: Martin Scorsese i Todd Phillips pripremaju film o Jokeru

Što to govori o budućnosti DCEU-a? Jučer je objavljena vijest kako ćemo dobiti samostalni film o Jokerovom podrijetlu što možda govori da Warner Bros pokušava privući prvoklasne redatelje i glumce davajući im opciju maknuti se od svemira kojega razvijaju za DC i dati im priliku da razviju svoje autorske projekte. Time možda žele stvoriti zasebni serijal koji će uključivati filmove poput The BatmanaJokera, gdje će različiti glumci moći zaigrati uloge koje je u DCEU već netko preuzeo. Tako će Jared Leto nastaviti biti Joker u Suicide Squadu 2Gotham City Sirens, ali nećemo ga vidjeti u filmu Todda Phillipsa.

No, termin “samostalan” bi također mogao značiti kako će se The Batman jednostavno oslanjati na svoj svijet, bez gostujućih pojavljivanja ostalih superjunaka poput Wonder Woman. To bi bilo nešto slično Loganu koji se nije oslanjao na kontinuitet prijašnjih X-Men filmova, ali je zadržao glavne glumce poput Hugha Jackmana i Patricka Stewarta. Ipak, uz sve učestalija nagađanja o tome kako Matt Reeves ne želi Bena Afflecka kao Batmana u svom filmu, sve je moguće.

Warner Bros

Što se tiče Lige pravdeBatman on Film otkriva kako se Lex Luthor neće pojaviti u tom spektaklu koji kina pogađa u studenom. Portal navodi da, ako je glumac Jesse Eisenberg snimio svoje scene prije promjene redatelja, one su sada izrezane.

Valja još potvrditi vjerodostojnost ovih novosti jer se iz Warner Brothersa još nitko nije službeno oglasio. Strpljivo ćemo čekati nove vijesti i okrenuti se prema iščekivanju novih filmova iz DC-eve radionice, bili oni međusobno povezani ili ne.

Justice League, koju ćemo u kinima gledati u studenom, bavi se Batmanovom misijom okupljanja najjačih superjunaka na svijetu kako bi obranio Zemlju od velike nesreće koja joj prijeti. Redatelji su Zack Snyder i Joss Whedon, scenarij piše Chris Terrio, a u filmu će se pojaviti izuzetna glumačka postava koju čine Ben Affleck kao Batman, Henry Cavill kao Superman, Jason Momoa kao Aquaman, Ray Fisher kao Cyborg, Gal Gadot kao Wonder Woman, Ezra Miller kao Flash, Ciaran Hinds kao glavni negativac Steppenwolf, Willem Dafoe kao Nuidis Vulko, J.K. Simmons kao James Gordon, Amber Heard kao Mera, Amy Adams kao Lois Lane, Jeremy Irons kao Alfred Pennyworth i mnogi drugi.

Andrija Golub

Andrija Golub

Dio Superheroja od 2015. godine. Urednik portala i jedan od njegovih osnivača. Glas iza naših video-eseja na YouTubeu i admin Facebook stranice.
Andrija Golub
Share on FacebookShare on RedditTweet about this on TwitterShare on TumblrPin on Pinterest
Posted in Filmovi, Početna and tagged , , .

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.