Preminuo John Hurt

Legendarni britanski glumac John Hurt preminuo je u sedamdeset i sedmoj godini, prenosi The Hollywood Reporter. Od 2015. godine bolovao je od raka gušterače, ali točan uzrok njegove smrti još nije potvrđen.

Hurt je rođen 1940. u Chesterfieldu u Engleskoj. Oduvijek je želio biti glumac, a to mu se i ostvarilo kada je dobio stipendiju za Kraljevsku akademiju dramskih umjetnosti u Londonu. Brzo nakon diplomiranja počeo je raditi na televiziji. No, filmovi i serije bile su samo dio njegovog rada, pošto je i značajne uloge ostvario u kazalištu.

Kao glumac se najviše proslavio ulogom u The Elephant Man Davida Lyncha, a mlađa ga publika najbolje zna po utjelovljenju majstora čarobnih štapića Ollivandera u filmskoj franšizi Harry Potter. Nedavno je i gostovao u kultnoj seriji Doctor Who, a zadnjih smo ga godina mogli gledati u filmovima kao što su Snowpiercer, JackieHercules. Inače je vrlo teško naći serijal kojega se Hurt nije dotaknuo – glumio je u Alienu, Hellboyju, Indiani Jonesu, pa čak je i posuđivao glas u animiranoj verziji Gospodara prstenova Ralpha Bakshija iz 1978. Zbog svoga  doprinosa glumi Elizabeta II. ga je 2015. proglasila vitezom.

Andrija Golub

Andrija Golub

Dio Superheroja od 2015. godine. Urednik portala i jedan od njegovih osnivača. Glas iza naših video-eseja na YouTubeu i admin Facebook stranice.
Andrija Golub
Share on FacebookShare on RedditTweet about this on TwitterShare on TumblrPin on Pinterest
Posted in Filmovi, Početna, Serije and tagged , .