Problem riješen: Ron Howard preuzeo kormilo “Han Solo” filma

Getty Images

Nakon što je fanove Ratova zvijezda neki dan sablaznila vijest o tome kako su Phil Lord i Christopher Miller napustili samostalni Han Solo film usred produkcije, izgleda kako su Disney i Lucasfilm vrlo brzo uspjeli riješiti stvar. Tako je objavljeno da će oskarovac Ron Howard (Da Vincijev kod, A Beautiful Mind) postati novi redatelj filma o kultnom liku iz daleke galaksije.

“Mi u Lucasfilmu vjerujemo kako je glavni zadatak redatrelja pokušati oživjeti onaj duh sage koju je George Lucas započeo prije četrdeset godina. Sigurni smo da će Ron Howard to ostvariti. Imamo prekrasan scenarij kao i ekipu filma i dužnost nam je snimiti odličan film. Snimanje će se nastaviti desetog srpnja.” izjavila je Kathleen Kennedy, predsjednica Lucasfilma.

Howard će se zasigurno naći u delikatnoj situaciji zbog toga što je primoran preuzeti snimanje filma koji je već prošao kroz tri četvrtine tog procesa. Redatelj će se konzultirati sa šefovima studija oko toga što treba popraviti, ali pečat Lorda i Millera će zasigurno ostati. Treba vidjeti kako će se situacija razviti i hoće li Han Solo zaista uploviti u kina kada je i predviđeno, u svibnju iduće godine.

Na Howardu je da odluči hoće li zadržati ono što su Lord i Miller snimili ili će poći potpuno otpočetka. Zanimljivo je vidjeti i hoće li navedena dva redatelja dobiti zasluge za ono što su snimili, iako je teško vjerovati u takvo što zbog javnog ishoda situacije.

Sam redatelj i Lucasfilm imaju dugu povijest. Howard je tako davne 1973. glumio glavnu ulogu u prvom filmu Georgea Lucasa, kultnim Američkim grafitima, a 1988. režirao je fantaziju Willow čiji je scenarij pisao upravo Lucas. Krajem devedesetih bio je jedan od glavnih izbora za režiju Fantomske prijetnje, no svi znamo kako je to završilo. Iako Howard ima ogromno iskustvo od četrdeset godina snimanja kvalitetnih filmova, u zadnjih nekoliko godina suočavao se s lošim prijemom svojih filmova, poglavito Inferna i drame In the Heart of the Sea.

U filmu Han Solo: A Star Wars Story pojavljuju se Alden Ehrenreich kao Han Solo, Donald Glover kao Lando Calrissian, a i Emilia Clarke, Woody Harrelson, Thandie Newton, Michael Kenneth Williams i drugi. Film bi (zasad) trebao izaći u kina 25. svibnja iduće godine.

Andrija Golub

Andrija Golub

Dio Superheroja od 2015. godine. Urednik portala i jedan od njegovih osnivača. Glas iza naših video-eseja na YouTubeu i admin Facebook stranice.
Andrija Golub
Share on FacebookShare on RedditTweet about this on TwitterShare on TumblrPin on Pinterest
Posted in Filmovi, Početna and tagged , , .