Profil superjunaka: Wonder Woman (Video)

U kratko vrijeme objavili smo dva videa, a ovo je drugi od njih. Nakon video-eseja na temu Logana, sada smo vam pripremili novi profil superjunaka, u ovom slučaju superjunakinje – Diane Prince, odnosno Wonder Woman!

Wonder Woman prvi se put pojavila u stripovima davne 1940. godine, a njen je autor američki psiholog i pisac William Moulton Marston, koji je želio stvoriti svoga superheroja, a njegova supruga Elizabeth mu je savjetovala da lik učini ženskim. Marston je inspiraciju za lik povukao iz djelovanja ranih feministica, a Wonder Woman je opisao kao psihološku propagandu novog tipa žene koji bi, prema njegovom mišljenju, trebao vladati svijetom. Diana Prince, što je inače tajni identitet glavna junakinje, bila je članica plemena Amazonki koje su domorotkinje Paradise Islanda, skrivenog otoka koji se nalazi usred velikog oceana. Njen se život promijenio naglavačke kada se na otok srušio avion u kojemu je bio vojnik Steve Trevor. Tada njena priča počinje

Ako vam se video sviđa, lajkajte ga i pretplatite se na naš kanal! Unaprijed se ispričavamo zbog tehničkih poteškoća (čitaj: lošeg zvuka). U budućnosti ćemo nastojati objavljivati po jedan video svakog tjedna i to srijedom, kao što smo i danas učinili. Nadamo se da ćemo u tome uspjeti.

Andrija Golub

Andrija Golub

Dio Superheroja od 2015. godine. Urednik portala i jedan od njegovih osnivača. Glas iza naših video-eseja na YouTubeu i admin Facebook stranice.
Andrija Golub
Share on FacebookShare on RedditTweet about this on TwitterShare on TumblrPin on Pinterest
Posted in Filmovi, Početna, Stripovi, Zabava and tagged .