San Diego Comic Con 2016: sve iz DC-ja!

 

Dobro, možda ne baš sve jer, ako ćemo iskreno, ne postoji šansa da pokrijem tu impozantnu pregršt vijesti. Bilo kako bilo, svakako ću reći poneku pametnu  o onome o čemu se najviše priča i čemu se i sam najviše veselim.

Prle za tipkovnicom, a vodim vas u najvruće vijesti i novosti koje je DC tako blagoglagoljivo iznio na ovogodišnjem Comic Conu.

 

  1. Justice League

Tko bi prije nekoliko godina rekao da ću likove koje sam strastveno pratio na HRT 2 svakim danom od 9:00 imati prilike vidjeti i na velikom ekranu? Oh, kakvo divno vrijeme za geekove!

Plakao sam kao bebica kad sam vidio Aquamana! Od lika koji je mrežicama lovio ribice do New 52 Aquamana i Injustice Aquamana i sad… Jason Momoa. Čovjek koji je glumio Conana i Khala Drogu sad je Aquaman velikih ekrana. Nerdgasm.

Ben me kao Vitez tame oduševio već u ožujku u Zori pravednika, iako sam film nije ispunio sva moja očekivanja. O Wonder Woman ću u sljedećem odlomku, a ono što me jako veseli u ove dvije, dvije i po minute jesu Ezra Miller kao Barry Allen (pristaša sam Granta Gustina jer je čovjek jednostavno fenomenalan u toj ulozi) i Ray Fisher kao Vic Stone. Ugodno sam iznenađen sveopćom atmosferom, iako je ovaj klip sklepan na brzaka (samo da vas podsjetim, Liga pravde u produkciji je tek dva mjeseca), a posebno sam zbog Flasha i CGI-ja kojim će oživjeti Cyborga bio skeptičan. Prvi dojmovi su super, malo sam mirniji, vidim da Snyder i ekipa slušaju obožavatelje… Samo naprijed.

 

2. Wonder Woman

Da vam ostatak ovog kratkog rezimea ne bih govorio jedno te isto, reći ću samo da mi je drago što će na velika platna doletjeti i Diana Prince (prekrasna Gal Gadot), a uz nju i meni jedan od najdražih sporednih likova u DC-jevom stripovskom univerzumu (i potpuni badass u Flashpointu), Steve Trevor. Utjelovit će ga Chris Pine (James Tiberius Kirk oživljene Star Trek franšize – kratka digresija: vrijeme je da pogledam i Star Trek Beyond) čemu se posebno veselim, a prvi pogled na dugo očekivanu ekranizaciju priložio sam vam iznad.

 

3. Suicide Squad

Odred otpisanih na jeziku naše male zemlje svakim promotivnim videom i trailerom izgleda sve zabavnije i zabavnije. Evo nekoliko riječi o onome što me posebno veseli i što me iznenadilo: Margot Robbie ubija kao Harley (doslovno, hehe) i jako, jako, jako, jako se veselim njezinoj dinamici na ekranu s Jaredom. Mistah J, Joker, The Clown Prince of Crime, Puddin… Bez njega ne možemo kad je jedan od mojih najdražih zlikovaca u Batman povijesti, a vjerujem da će Jared dostojno odraditi svoj posao.

Jai Courtney po prvi put u svojoj karijeri možda zaista glumi kako se priliči jednom holivudskom glumcu i jako me veseli što mu je toliko ugodno u ulozi Boomeranga (ili možda ne jer je Boomerang stopostotni luđak, hm).

Ujedno, ono što me jako zanima jest Cara Delevingne i Enchantress. O njoj ne znamo puno, poprilično je egzotična i apstraktna i u stripovima pa mislim da je za Ayera ovo poprilično smion potez. Peti kolovoz ne može doći brže!

 

4. Injustice 2

Pa dobro, može li zabavnije od Mortal Kombata upakiranog u superjunačku pidžamu?

Kaže DC da može ako dodate i Wonder Woman i Blue Beetlea!

 

5. Batman: The Telltale Series

Nakon Arkham serijala stiže nam još jedna igrica u kojoj ćemo imati prilike odjenuti kaluđer Viteza tame!

 

6. The Killing Joke

Mislim da svi znamo za ovu dugo očekivanu ekranizaciju, a pedigre koji ovaj strip uživa u cijelom stripovskom svijetu govori sam za sebe. O The Killing Jokeu govore vam glavonje DC-jevog kreativnog tima i sam Batman.

 

7. Justice League Action

Još jedna zabavna ekranizacija uvijek zanimljive Lige pravde je na pomolu.

 

8. The Lego Batman Movie

Od tvoraca Lego filma stiže nam još jedna duhovita interpretacija inače smiono hladnokrvnog i tajnovitog lika. Lego + Batman = guilty pleasure!

 

9. DC-jev TV univerzum

O njemu tek toliko da zaista nisam upućen u radnje posljednjih sezona jer jednostavno nisam imao vremena da ih sve pregledam, ali za sve obožavatelje ovih serija skupio sam i u ostatku članka priložio prve poglede na nadolazeće sezone.

Arrow:

The Flash (nam na male ekrane dovodi meni jednu od najdražih priča o Crvenom trčkaralu, Flashpoint):

Gotham:

DC’s Legends of Tomorrow:

Vixen:

 

Od igranih i animiranih filmova preko igrica pa sve do serija, nadam se da sam uspio stvoriti jedan zanimljiv i sažet pregled događanja stripovske i geekovske Meke.

Za sve nove vijesti i događanja tu je naša web-stranica, kao i Facebook stranica. Presice i vijesti iz Marvelovog svijeta uskoro će vam pomnije prenijeti i opisati Gole.

 

Toliko od mene za sad. Prle out!

 

Izvori: www.dccomics.com, Warner Bros TV, Telltale Games, Zero Media, MOVIECLIPS Trailers, Flicks and the City, Comicbook.com

 

 

 

Andrija Golub

Andrija Golub

Dio Superheroja od 2015. godine. Urednik portala i jedan od njegovih osnivača. Glas iza naših video-eseja na YouTubeu i admin Facebook stranice.
Andrija Golub
Share on FacebookShare on RedditTweet about this on TwitterShare on TumblrPin on Pinterest
Posted in Filmovi, Početna, Serije, Stripovi, Tekstovi and tagged , , , , , , , , , , , .