“Sin City” se vraća u život u obliku TV serije

Dark Horse Comics

Sin City Franka Millera kultno je djelo i na području devete umjetnosti, odakle potječe, ali i na filmu, gdje smo imali prilike gledati dva uspješna filma o gradu grijeha. No, Deadline prenosi vijest kako bi se franšiza sada mogla usredotočiti na male ekrane. Naime, bivši showrunner The Walking Deada Glen Mazzara, kojega poznavaoci televizije znaju i sa serija kao The ShieldThe Omen, trebao bi razviti TV seriju čije će mjesto radnje biti upravo Sin City.

Pilot-epizodu navodno će režirati Len Wiseman (Underworld), a serija još nije povezana s nekom od TV mreža u SAD-u, iako se šuška kako ih je nekoliko zainteresirano za projekt. Također, trebalo bi se raditi o novim pričama koje nemaju veze s filmovima, ali ni originalnim likovima.

Noirom nabijeni svijet Sin Cityja svjetlo je dana (ili bolje rečeno mrak noći) ugledao 1991. godine u izdanju izdavačke kuće Dark Horse Comics (Hellboy, Usagi Yojimbo) i evoluirala u kolekciju međusobno isprepletenih mini-priča. Serijal je u tom obliku postojao do 2000., a Frank Miller je pomoću njega osvojio nekoliko prestižnih nagrada Eisner.

 

Andrija Golub

Andrija Golub

Dio Superheroja od 2015. godine. Urednik portala i jedan od njegovih osnivača. Glas iza naših video-eseja na YouTubeu i admin Facebook stranice.
Andrija Golub
Share on FacebookShare on RedditTweet about this on TwitterShare on TumblrPin on Pinterest
Posted in Početna, Serije and tagged .