Steven Moffat napušta “Doktora Whoa” nakon desete sezone

BBC je objavio kako Steven Moffat napušta mjesto showrunnera serije Doktor Who nakon prikazivanja desete sezone koja izlazi u proljeće 2017., što znači da ćemo ove godine gledati samo Božićni specijal.

Moffata će 2018. u 11. sezoni zamijeniti Chris Chibnall, najpoznatiji po radu na seriji Broadchurch s Davidom Tennantom u glavnoj ulozi. Trenutni showrunner serije je već iznio svoje oduševljenje što se Chibnallovog zaposlenja tiče.

“Prekrasno je to što će jedna od najsjajnijih zvijezda britanske TV drame u budućnosti otići još dalje s Gospodarom Vremena.”

Charlotte Moore iz BBC-ja je zahvalila Moffatu za sve što je učinio za Doktora Whoa i pritom ga je proglasila apsolutnim genijem.

“Privilegija je i radost priključiti se radu na ovoj smiješnoj, zastrašujućoj i emotivnoj obiteljskoj drami. Obožavam “Doktora Whoa” još otkad sam imao četiri godine i jedva čekam početi sa stvaranjem novih bića i svjetova.”

Whoviani će na svoje doći na proljeće iduće godine kada će 10. sezona serija doživjeti svoju premijeru, a Doktor će dobiti novog kompanjona.

Izvor: BBC

Andrija Golub

Andrija Golub

Dio Superheroja od 2015. godine. Urednik portala i jedan od njegovih osnivača. Glas iza naših video-eseja na YouTubeu i admin Facebook stranice.
Andrija Golub
Share on FacebookShare on RedditTweet about this on TwitterShare on TumblrPin on Pinterest
Posted in Početna, Serije and tagged .