“X-Men: Dark Phoenix”: Novi detalji o castingu i likovima

Disney

THR se zadnjih dana iscrpno bavi novim X-Men filmom podnaslova Dark Phoenix, kojega će napisati i režirati Simon Kinberg, dosadašnji producent Foxovih Marvel filmova. Tako su otkrili kako će Lamar Johnson, zvijezda serije The Next Step, dobitnice prestižne nagrade BAFTA, utjeloviti javnosti još nepoznatog lika u nadolazećem filmu, kao i da će se Evan Peters vratiti ulozi Quicksilvera, lika koji se prometnuo u ljubimca fanova serijala.

Marvel

Također, EW je nedavno prenio novost kako će se u Dark Phoenixu pojaviti jedan lik kojega još nismo vidjeli u filmskom obliku, a za kojega se pričalo da će debi ugledati u prošlogodišnjem Apocalypseu. Radi se o Dazzler, pravim imenom Alison Blaire, koja ima fantastičnu moć manipuliranja svjetlom koja joj pomogne u tome da postane glazbena zvijezda. Prvi puta se pojavila u stripovima u osamdesetim godinama, baš tijekom priče o Phoenixu. Još nije poznato tko će ju glumiti.

Osim Kinberga, koji režira film, na filmu radi uobičajena zvjezdana postava. Tako ćemo gledati Jamesa McAvoyja u ulozi Charlesa Xaviera, Michaela Fassbendera kao Magneta, Jennifer Lawrence kao Mystique, Nicholasa Houlta kao Beasta, Alexandru Shipp kao Storm, Tyea Sheridana kao Cyclopsa, Kodija Smit-McPheeja u ulozi Nightcrawlera, kao i Sophie Turner koja glumi Jean Grey, nositeljicu moći Phoenixa. Novo ime je navodno Jessica Chastain, priznata holivudska glumica koja će utjeloviti glavnu antagonisticu, Lilandru, caricu Shi’ara, vanzemaljske rase koja pod svaku cijenu želi uništiti silu Phoenixa.

Film u Americi izlazi 2. studenog iduće godine, a Kinberg je potvrdio kako je radnja filma u 1991. godini, tako da X-Meni dolaze u devedesete, vrijeme kada su doživjeli vrlo velik skok u popularnosti u stvarnome životu uslijed angažiranja Jima Leeja na glavnom serijalu, koji je redizajnirao likove po kojima je kasnije napravljena uspješna crtana serija o mutantskom timu.

Osim Dark Phoenixa, 2018. ćemo od X-Men filmova gledati i The New Mutantse Deadpoola 2.

Andrija Golub

Andrija Golub

Dio Superheroja od 2015. godine. Urednik portala i jedan od njegovih osnivača. Glas iza naših video-eseja na YouTubeu i admin Facebook stranice.
Andrija Golub
Share on FacebookShare on RedditTweet about this on TwitterShare on TumblrPin on Pinterest
Posted in Filmovi, Početna and tagged .